Infiintarea societatilor cu raspundere limitata

23 apr. 2021
Share

In primul rand, este necesar sa decideti CE activitate vreti sa faceti si UNDE urmeaza sa fie desfasurata.
Trebuie sa aveti in vedere ca, din anul 2020, comunicarea cu ORC si inregistrarea actelor ONLINE se realizeaza in mod operativ. Daca decideti sa inregistrati dvs. cererile catre Registrul Comertului, este necesar sa puteti semna electronic documentele, altfel ele nu se incarca.

PRIMUL PAS spre infiintarea firmei va fi rezervarea denumirii acesteia, printr-o cerere de verificare  a disponibilităţii denumirii firmei, care se depune la Oficiul Registrului Comertului. Este recomandabil ca toate cele trei campuri sa fie completate cu denumiri, in ordinea preferintelor. Dupa solutionarea cererii, va fi emisa de catre ONRC dovada verificarii disponibilitatii si rezervarii firmei.
AL DOILEA PAS consta in stabilirea sediului social, in temeiul unui contract de inchiriere sau de comodat.
PASUL TREI:  redactarea actului constitutiv, conform art. 7 din Legea 31/1990. Acesta trebuie sa contina mai multe informatii, si anume: date ale asociatilor, forma de organizare, denumirea (conform rezervarii de denumire), mentionarea sediului social, precum si acelui secundar (doar daca exista). De asemenea, este imperios necesar ca in actul constitutiv sa fie prevazut obiectul principal de activitate, dar si cele secundare, capitalul social, procentul in care fiecare asociat participa la profit si pierderi, desemnarea administratorilor.
PASUL PATRU: se completeaza declaratiile pe propria raspundere, de catre asociati si administratori.
Cererile necesare sunt:  Cererea de inregistrare in Registrul Comertului a noului SRL, Anexa 1 –  Referitor la înregistrarea fiscala, declaratia Model 2 (se declara ca persoana juridică îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii pentru activităţile precizate în declaraţia-tip) si declaraţiile date pe propria răspundere, după caz, de către fondatori/administratori/cenzori sau persoane fizice reprezentante ale persoanei juridice numită administrator sau cenzor, din care să rezulte că îndeplinesc condiţiile legale pentru deţinerea acestor calităţi.
De asemenea, la dosar se vor anexa si alte documente:
– Specimenul de semnaturi al administratorilor.
– Copii conforme cu originalul ale cartilor de identitate ale asociatilor si administratorilor.
PASUL CINCI consta in depunerea documentelor la Registrul Comertului., online sau la ghiseul unic.  Taxele de inregistrare a firmei sunt in cuantum de 122 lei.

Lista cu documente necesare pentru infiintarea unei societati, o gasiti AICI. 

Aceste informații sunt puse la dispoziția dvs., ca antreprenori,  cu titlu gratuit și numai în scopuri educaționale. Ele nu trebuie interpretate sau invocate ca fiind consiliere juridică sau pentru a crea o relație avocat-client. Cititorii nu trebuie să acționeze în funcție de aceste informații fără să solicite sfaturi de la profesioniști.


Load More