Este necesar ca medicii si personalul medical să cunoască notiunile de baza cu privire la legislatia actuala din domeniul medical, drepturile si obligatiile profesionale dar si conditiile raspunderii pentru malpraxis. De aceea, prin activitatea noastra constanta, ne propunem:
– Sa sintetizam si sa oferim informatii de legislatie medicala relavante precum si notiuni privitoare la raspunderea juridica a personalului medical
– Sa oferim practicienilor din sectorul sanitar informatii cu privire la mediul legal al activitatii lor care sa le confere siguranta in desfasurarea activitatilor curente

 

Informatiile sunt menite sa permita medicilor sa identifice vulnerabilitatile practicii medicale in fata potentialelor acuze de malpraxis si sa diminueze riscurile profesionale, sa evite situatiile de malpraxis medical iar, in cazul producerii lor, sa reduca intinderea prejudiciului produs. Totodata ele se adreseaza si celor care coordonează activitatile medicale, in clinici sau unitati spitalicesti, pentru a le permite sa identifice si sa genereze solutii pentru protejarea unitaților sanitare contra raspunderii pentru prejudicii.

 

Aceste informatii din domeniul sanatatii si stiintelor medicale sunt expuse gratuit, cu scop educativ, din dorinta de a contribui la dezvoltarea unor practici medicale sigure si conforme din punct de vedere legal. 


Consiliere si spijin specializat pentru medici, personal medical si unitati sanitare in chestiuni legate de raspundere medicala, dreptul muncii, fiscalitate si GDPR in domeniul medical.